سه شنبه ۷ آذر۱۴۰۲

یاسین اسدی

دکتر یاسین اسدی

متخصص جراحی لثه

تلفن : ۸۸۹۲۵۶۴۲ - ۸۸۹۲۵۶۴۳

تهران، میدان فاطمی، خیابان بهرام مصیری(کامران)، پلاک ۹، طبقه دوم، واحد چهار

مصطفی صولتی

دکتر مصطفی صولتی

متخصص جراحی لثه

تلفن :77736804

تهران،تهرانپارس،بالاتر از فلکه اول،ابتدای خیابان 154 شرقی،پلاک 87 ساختمان پزشکان سری

 

اطلاعات مفید برای انتخاب بهترین جراح لثه

به متخصص جراحی لثه، پریودنتیست گفته میشود. متخصص جراحی لثه در پیشگیری، تشخیص و درمان بیماریهای پریودنتال و جایگذاری ایمپلنت دندان تخصص دارد. متخصصان جراحی لثه در درمان التهابهای دهان نیز تخصص دارند. پریودنتیست آموزش گسترده ای در این حوزه میبیند و سه سال نیز آموزش جداگانه علاوه بر تحصیلات دندانپزشکی عمومی میبیند. 

بررسی وضعیت لثه و دندان

متخصصان جراحی لثه اغلب موارد مشکل سازتر و پیچیده تر مشکلات پریودنتال را درمان میکند مانند عفونت شدید لثه یا افرادی که سابقه پزشکی پیچیده دارند و دچار بیماری لثه میشوند. متخصص جراحی لثه گستره ای از انواع درمانها مانند جرمگیری و تسطیح ریشه را نیز ارائه میکند. در تسطیح ریشه سطوحی از دندان که در زیر لثه قرار دارند نیز پاکسازی و تمیز شده و سطح دندان تراشیده و صاف میشود تا احتمال پنهان شدن باکتریها در آن کاهش یابد. همچنین بیمارانی که عفونت شدید لثه دارند را با انواع روشهای جراحی میتوان درمان کرد. همچنین پریودنتیست در جایگذاری ،حفظ و ترمیم ایمپلنت دندان تخصص دارد. 

متخصص جراحی لثه چه کاری انجام میدهد؟

  • در اولین جلسه، متخصص جراحی لثه سابقه پزشکی و دندانپزشکی تان را جویا میشود و دهانتان را معاینه میکند.
  • اگر دارویی مصرف میکنید یا تحت درمان بیماری خاصی مانند بیماری قلبی، دیابت یا بارداری هستید حتما موضوع را به اطلاع پزشک برسانید. 
  • دکتر در معاینه دهان، وضعیت لثه ها را بررسی میکند تا ببیند آیا پسروی لثه وجود دارد یا نه.
  • همچنین بررسی میکند ببیند دندانها در هنگام بسته بودن فکها چه ارتباط و تماسی با هم دارند.
  • همچنین هر گونه لقی دندان یا مشکلات دیگر دندان را به دقت بررسی میکند. ممکن است از ابزاری به نام پروب برای بررسی عمق شیار بین لثه و دندان استفاده کرده و آن را اندازه گیری کند. اگر عمق این فضای کوچک که به آن پاکت گفته میشود زیاد باشد به معنی بیماری لثه است.
  • همچنین عکس پرتوی ایکس ممکن است گرفته شود تا سلامت استخوان زیر لثه ارزیابی شود. 

 

عمل جراحی پرویودنتال

گاهی اوقات عمل جراحی پریودنتال برای درمان برخی بیماریهای لثه مانند ژنژیویت لازم است. این نوع جراحی به عنوان جراحی لثه شناخته میشود. 
هدف از این جراحی، بیماری لثه و هر آسیبی است که ممکن است در اثر عوامل زیر ایجاد شده باشد: 
•    رشد مجدد و بازسازی بافتها و استخوانهای صدمه دیده 
•    پیشگیری از لقی و از دست دادن دندان 
•    کاهش فاصله بین لثه و دندان 
•    تغییر شکل استخوان فک برای کاهش خطر رشد باکتریها در درز و شکافهای استخوان 
•    برطرف کردن عفونت و از بین بردن باکتریها 


جراحی لثه چه بیماریهایی را درمان میکند؟ 

بیماری لثه اعم از ژنژیویت (نوع خفیف التهاب یا عفونت لثه) و پریودنتیت (نوع شدید و پیشرونده عفونت لثه) ممکن است نیاز به درمان جراحی داشته باشد.

بیماری ژنژیویت لثه

در ژنژیویت علائمی مثل قرمزی و ورم لثه و خونریزی آن هنگام مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن را ممکن است تجربه کنید. در بیشتر موارد علت آن، عدم رعایت بهداشت مناسب دهان و تجمع پلاک و جرم در دندانهاست. این وضعیت را با درمان مناسب میتوان درمان کرده و آسیبهای آن را برطرف کرد. اما اگر به موقع درمان نشود ممکن است به نوع شدیدتر بیماری لثه که پریودنتیت نام دارد تبدیل شود. پریودنتیت منجر به واکنش التهابی میشود که تخریب بافتهای نرم و استخوان را به دنبال دارد. در این فرایند التهابی، لثه شروع به جدایش از دندانها میکند. این باعث میشود فضای بین لثه و دندان ایجاد شود که پناهگاه خوبی برای باکتریها و عفونت میشود. خطرات التهاب لثه را اینجا بخوانید. 

 

انواع جراحی لثه

نوع جراحی بستگی به نوع و شدت مشکل دارد. پیش از جراحی، ممکن است جرمگیری و تمیز کاری عمیق انجام شود. در فرایند جرمگیری تمامی رسوب و باکتریهای جمع شده در سطح دندان و لثه، پاک میشوند. در تسطیح ریشه، سطوح ریشه دندان نیز صاف و هموار میشود تا جای کمتری برای پنهان شدن باکتریها باقی بگذارد. همچنین سطح ریشه دندان جرمگیری میشود. 

پزشک متخصص جراحی لثه

1- جراحی فلپ:

جراحی فلپ برای افرادی که رسوباتی در شیار کوچک بین دندان و لثه دارند، مناسب است. در این روش برشی در لثه ایجاد میشود، زبانه لثه کنار زده میشود تا رسوب زیر آن (روی سطح دندان) پاکسازی شود. پس از آن جراح لثه را بخیه میزند تا محکم دور دندان را بگیرد. گاهی ممکن است استخوان زیر لثه نیز نیاز به تغییر شکل داشته باشد. 

2- پیوند استخوان:

هنگامی که استخوان احاطه کننده ریشه دندان صدمه ببیند یا تخریب شود، ممکن است نیاز به پیوند استخوان وجود داشته باشد. در پیوند استخوان، استخوان صدمه دیده با مواد پیوندی جایگزین میشود. منشا مواد پیوندی ممکن است بدن خود فرد، اهدایی و یا کلا مصنوعی باشد. هدف از این کار تقویت پی دندان و حفظ آن است.دیگر راه های تقویت لثه را اینجا ببینید.

3- بازسازی هدایت شده بافت:

در این روش جراح یک قطعه مواد توری مانند بین استخوان و لثه بیمار قرار میدهد تا در فرایند التیام یافتن بافتها، لثه وارد فضایی که مربوط به استخوان است نشود و به استخوان فرصت بدهد رشد کرده و فضای خالی را پر کند. 

4- پیوند لثه:

پسروی خط لثه به معنی عقب رفتن آن از اطراف دندان است. علت پسروی لثه تخریب بافتهای لثه است و درمان آن ممکن است مستلزم پیوند بافت نرم باشد تا جلوی آسیب بیشتر لثه و دندان را بگیرد. در عمل پیوند بافت نرم، جراح معمولا از بخش دیگری از بدن بافت برداشته و به این ناحیه که لثه پسروی کرده است، متصل میکند. معمولا از سقف دهان بافت برداشته میشود. پیوند بافت نه تنها خطر آسیبهای بیشتر را کاهش میدهد بلکه ریشه بیرون زده دندان را نیز دوباره میپوشاند. 

5- لیزر درمانی:

اگر چه در حال حاضر شواهدی وجود ندارد که از لیزر درمانی لثه کاملا حمایت کند اما برخی از دندانپزشکها از لیزر برای کاهش عمق شیار بین لثه و دندان و بازسازی بافت همبند آسیب دیده، بهره میبرند. 

6- پروتئینهای تحریک کننده بازسازی بافت:

در این روش از یک ژل حاوی پروتئین برای تحریک رشد بافت و استخوان استفاده میشود. 

راهنما : 5 راه درمان خونریزی لثه

چگونه برای جراحی لثه آماده شوم؟ 

پیش از جراحی معاینه کاملی انجام میشود. در این معاینه هر گونه عفونت، آبسه یا ضایعه دیگری اگر دیده شود، باید ابتدا تحت درمان قرار بگیرد چرا که میتواند جراحی لثه را پیچیده تر کند. هر دارویی که مصرف میکنید، هر ضایعه دهانی که دارید، هر مشکل پزشکی یا شرایط خاصی که دارید همه را حتما پیش از جراحی به جراح لثه بگویید. 


 

آخرین مطالب پزشکی متخصص جراحی لثه

آخرین مقالات پزشکان متخصص جراحی لثه

معرفی بیماری های متخصص جراحی لثه