پنج شنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۱
در بیشتر موارد بارداری و بچه دار شدن زنان یک فرآیند کاملا طبیعی محسوب می شود و با رسیدن زمان تولد فرزند، مادر زایمان طبیعی و یا سزارین انجام می دهند. اما همیشه این بارداری ها بدون خطر سپری نمی شود و برخی دچار مشکلاتی در حین بارداری می شوند.
بارداری زمانی پرخطر محسوب می شود که پزشک احتمال بروز عارضه ای را تشخیص دهد که این عارضه هم کودک و هم مادر را تحت تاثیر قرار دهد و لازم است پس از آن مادر و جنین زیر نظر مراقبت های پزشکی قرار بگیرند تا در صورت ایجاد هر مشکلی کاملا تحت کنترل باشند.
در صورتی که سلامتی جنین در خطر باشد بارداری را تحت عنوان بارداری پرخطر شناسایی می کنند. عوامل زیادی هستند که باعث می شوند سلامت کودک شما به خطر بیافتد.
پزشک متخصص زنان در تمام طول بارداری به دقت و از نزدیک شما را تحت نظر دارد تا بروز هر مشکلی را سریعا و زودهنگام تشخیص دهد. اما اینکه چه شرایطی باعث پرخطر شمردن بارداری شما می شود بستگی به شرایط خاصی دارد.
گاهی وجود یک بارداری پر خطر، نتیجه یک بیماری قبل از بارداری می باشد. در بعضی از موارد نیز یک وضعیت پزشکی که در دوران بارداری برای مادر یا کودک ایجاد می شود حاملگی را به خطر می اندازد.
بعضی از فاکتورها هستند که در ایجاد حاملگی پرخطر نقش دارند :
تشخیص بارداری پر خطر دلیل عدم موفقیت یا سختی زیاد مادر برای بارداری موفق نیست. زیرا با مراقبت مناسب بیشتر بارداری های پر خطر به زایمان راحت و تولد نوزاد سالم منجر می شود.
در صورت تشخیص به موقع و درست در مراحل اولیه احتمال سلامت مادر و نوزاد بیشتر می شود. اما این نکت را نیز بدانید که بعضی از بارداری ها در ماه های اول طبیعی هستند ولی به مرور زمان بیماری بروز می کند.
مانند هر زن بارداری باید از علائم هشدار دهنده آگاه باشید و مراقب باشید تا آنها در شما بروز نکنند اما اگر یکی از این علائم را داشتید سریعا به پزشک مراجعه کنید .
برای مثال چند مورد از علائم هشدار دهنده ای که با بروز آنها باید به پزشک مراجعه کنید :
مادران باردار با بارداری پر خطر برای اطمینان از سلامت خود و جنین نیاز به مراقبت های ویژه ای دارند. این افراد بیشتر به پزشک مراجعه می کنند و برای کنترل جنین خود نیاز به آزمایشات و سونوگرافی های بیشتری در دوران بارداری دارند.
بعضی از موارد وجود دارد که در صورت داشتن آنها بارداری شما در دسته بارداری پرخطر قرار میگیرد :
این موارد می تواند مادر و کودک را در معرض خطرهایی مانند زایمان زود رس ، مسمومیت های حاملگی یا پره اکلامپسی ، رشد آهسته کودک و مشکلات مربوط به جفت کند.
اگر مادر دچار بارداری پر خطر باشد ممکن است علاوه بر تست های غربالگری معمول بارداری نیاز به آزمایشات یا روش های مختلف دیگری داشته باشد.
این سونوگرافی جنین بررسی یک مشکل مشکوک مانند رشد غیر طبیعی را مورد هدف قرار میدهد.
در طول مینوسنتز نمونه ای مایعی که نوزاد را در دوران بارداری احاطه کرده از رحم خارج می شود. این کار بعد از 15 هفته بارداری انجام می شودو می تواند برخی از مشکلات ژنتیکی و همچنین نقایص لوله عصبی ، اختلالات شدید مغز یا نخاع را شناسایی کند.
در این روش یک نمونه از سلول ها از جفت برداشته می شود . cvs که به طور معمول بین هفته های 10 تا 12 بارداری انجام می شود می تواند شرایط خاص ژنتیکی را شناسایی کند.
این آزمایش به نمونه برداری زیر پوستی خون بند ناف نیز شناخته میشود ، یک آزمایش بسیار تخصصی قبل از تولد است که در آن نمونه خون جنین از بند ناف برداشته می شود.این آزمایش بعد از 18 هفته بارداری انجام می شود و می توان به وسیله آن مشکلات کروموزومی ، اختلالات خون و عفونت را شناسایی کرد.
در صورتی که شما بارداری پر خطر را تجربه می کنید باید تعداد دفعات مراجعه ی شما به پزشک متخصص در دوران بارداری بیشتر شود و شاید تعداد دفعات سونوگرافی را نیز افزایش دهید تا پزشک شما مطوئن شود که جنین کاملا سالم و در حال رشد است.
فشار خون شما به طور منظم چک می شود و ادرار شما نیز تحت آزمایش قرار میگیردتا وجود دفع پروتئین یا عفونت های ادراری به موقع تشخیص داده شود .
همچنین در صورت داشتن دیابت ممکن است پزشک برای بررسی تحت کنترل بودن بیماری به شکل مداوم آزمایش خون تجویز کند. حتما پزشکی را برای خود انتخاب کنید که تجربه در زمینه حاملگی پر خطر دارد.
شما هم می توانید نظر خود را ارسال کنید.
نظرات کاربران
عفونت های ناحیه تناسلی از شایع ترین شکایت های بانوان به ویژه در سن تولید مثل (18 – 50 سالگی) است. افزایش ترشح اگر باعث تغییر رنگ، بو ، التهاب ناحیه تناسلی، خارش و سوزش شود، غیر طبیعی است؛ به ویژه این که اگر بیمار در زمان عادت ماهیانه نباشد اما ترشح خونی داشته باشد، حتماً باید به پزشک مراجعه کند.