دوشنبه ۲۵ آذر۱۳۹۸
نارسایی کلیه که به آن مرحله ی نهایی و بحرانی بیماری کلیه گفته می شود و راه درمان آن پیوند کلیه و یا تصفیه ی خون است که به آن دیالیز می گویند. دیالیز زمانی استفاده می شود که کلیه ها نتوانند وظایف خود را به درستی انجام دهند. درمان نارسایی کلیه در کودکان معمولا با پیوند کلیه انجام می گیرد. عموما پزشکان سعی می کنند در کودکان قبل از اینکه کلیه شان کامل از کار بیفتد عمل پیوند کلیه را انجام دهند در غیر این صورت تا یافتن کلیه ی مناسب پزشک عمل دیالیز را انجام می دهد . دیالیز کار کلیه ی از کار افتاده را انجام می دهد و آب و مواد زائد را از بدن دفع می کند . گاهی اوقات بدن کودک ممکن است کلیه ی پیوندی را نپذیرد و در این صورت دوباره دیالیز انجام می شود. عمل پیوند کلیه در صورتی که کودک بیماری عفونی داشته باشد یا کلیه در دسترس نباشد به تعویق میفتد .
عمل پیوند کلیه به معنی جایگزینی یک کلیه ی سالم از یک فرد فوت شده یا فردی که مرگ مغزی شده یا از اعضای خانواده ی فرد بیمار است که کار کلیه ی خراب را انجام دهد . معمولا کلیه ها در اثر بیماری های مزمن کلیوی از کار میفتند و در این صورت تنها راه درمان پیوند کلیه است . کودکانی که پیوند کلیه انجام داده اند هر روز باید داروهایی مصرف کنند که بدن شان کلیه ی دریافتی را پس نزند و مرتبا توسط پزشک ویزیت شوند که مطمئن شوند که بدن این عضو جدید را پذیرفته است . برای دریافت کلیه ی جدید ابتدا باید از کودک آزمایشات کاملی گرفته شود و اگر نشان دهد که کودک نیاز به کلیه دارد باید در لیست انتظار بماند . مدت زمانی که کودک می تواند در انتظار بماند به عواملی مانند شدت بیماری و از کار افتادگی کلیه ، گروه خونی ، سن کودک ، سطح آنتی بادی خون کودک که نشان دهنده ی میزان فعالیت سیستم ایمنی بدن وی است . بعد از پیدا شدن کلیه طبق اطلاعات و گروه خونی و اینکه کلیه با بدن چه فردی سازگار است کلیه به یکی از افراد لیست انتطار پیوند داده می شود.
پیوند کلیه عمل بسیار مهمی است و مهم ترین بخش آن یافتن کلیه ای سازگار با بدن کودک است و پس از پیوند باید مراقبت های لازم انجام شود و معمولا تا چند وقت که بدن عضو جدید را بپذیرد فرد در اتاق ایزوله و به دور از هر گونه ویروس و آلودگی است زیرا سیستم ایمنی بدن فرد بسیار ضعیف است و در صورت مراعات نکردن ممکن است بدن کلیه را رد کند و فرد دوباره باید دیالیز انجام دهد.
برای پرسش از اقای دکتر به انتهای صفحه مراجعه کنید
فلوشیپ فوق تخصصی اورولوژی اطفال (ترمیم ناهنجاری های مادرزادی ادراری تناسلی در کودکان)
انجام جراحی های ناهنجاری های دستگاه ادراری تناسلی بویژه مشکلاتی نظیر عدم نزول بیضه نقایص مادرزادی مجرای ادرار (هیپوسپادیاس) (اپیسپادیاس)
رتبه برتر بورد اورولوژی کشور در سال 1381
نخستین فارغ التحصیل رشته اورولوژی اطفال از دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1386
دوره تکمیلی کوتاه مدت در انگلستان در سال 1390
نشانی: تهران، خیابــان شـــریعتی بالاتر از تقاطع میرداماد ابتدای خیابان منظرنژاد(نیام) پلاک ۵۸ ساختمان پزشکان منظرنژاد طبقه ۳ واحد ۱۲
شماره تماس: 22879772 - 22879774
شما هم می توانید نظر خود را ارسال کنید.
نظرات کاربران