یکشنبه ۲۴ آذر۱۳۹۸
عمل راپاراسکوپی یک روش کم خطر برای تشخیص و بررسی بیماری های داخل شکمی است. که این کار با دستگاهی به نام لاپاراسکوپ انجام می شود .
دستگاه لاپاراسکوپ یک لوله بلند و نازک است که دوربینی با وضوح بالا در قسمت جلویی آن تعبیه شده است و با استفاده از آن برش کوچکی به دیواره شکم وارد می کنند تا بتوانند اندام های داخلی را مورد بررسی قرار دهند.
پس از آنکه این لوله وارد شکم شد تصاویری از داخل محیط شکم بر روی مانیتوری در اتاق عمل ارسال می شود و پزشک با کمک آن می تواند اندام های داخلی را بررسی و بدون عمل جراحی باز اطلاعاتی را بدست اورد.
این عمل می تواند در اثر بیهوشی موضعی و یا عمومی صورت گیرد. در این زمان جراح یک برش بسیار کوچک در زیر شکم ایجاد میکند و لوله را وارد شکم می کند. این لوله شکم را با گاز کربنیک پرکرده تا به وضوح اندام های داخلی مشخص شود.
پس از ان جراح لاپاراسکوپ را وارد می کند و تصاویر را روی صفحه مانیتور روبه رویش میبیند. تعداد و میزان برش هایی که جراح روی شکم شما ایجاد میکند بسته به نوع بیماری شماست . معمولا یک تا 4 برش به طول 1تا 2 سانتی متر ایجاد می کند و پس از انجام عمل بریدگی های ایجاد شده را بخیه می زند.
با انجام لاپاراسکوپی چه مواردی مورد بررسی قرار میگیرد؟
از لاپاراسکوپی اغلب برای شناسایی و تشخیص درد لگن و یا شکم استفاده می شود. در بیشتر مواقع می توان مشکلات شکمی را با انجام لاپاراسکوپی بررسی و تشخیص داد. در اصل لاپاراسکوپی زمانی انجام می شود که فرد از انجام فرآیندهایی مانند سونوگرافی ، سی تی اسکن یا ام آر آی اطلاعات کافی و لازم را برای تشخیص بیماریش نگرفته باشد.
می توان از لاپاراسکوپی در بررسی اندام هایی همچون آپاندیس ، کیسه صفرا ، کبد، لوزالمعده، روده بزرگ و کوچک ، اندام های تناسلی ، بررسی رحم ، معده استفاده کرد که به وسیله آن پزشک می تواند وجود انواع تومورهای شکمی ، وجود مایع در حفره شکمی ، بیماری کبد و میزان پیشرفت سرطان را تشخیص دهد.
در چه مواردی عمل جراحی لاپاراسکوپی به کمک بیمار می آید؟
بسیاری از بیماری ها هستند که بعد از تشخیص به روش لاپاراسکوپی می توان در همان حین درمان نیز شوند.
در صورتی که علائم اندومتریوز را دارید و مصرف دارو دیگر کمکی به شما نمی کند این عمل برای شما از طرف پزشک معالجتان تجویز می شود. در طی این عمل زمانی که بافت آندومتریوز دیده شود با کمک لوله لاپاراسکوپ برداشته می شود.
فیبروئیدها معمولا تورمورهایی هستند که یا داخل رحم در دیواره ی داخلی و یا در خارج از آن رشد می کنند که ممکن است بعضی از آنها سرطانی باشند. این فیبروئیدها در خانم ها اغلب باعث درد و خونریزی شدید می شوند که در صورت تشخیص پزشک می توان با این عمل آن را برداشت و درمان کرد. عمل جراحی فیبروم رحم در موارد خاص انجام میشود.
کیست های تخمدان معمولا یا به خودی خود درمان می شوند و یا به وسیله دارو از بین می روند. اما اگر این دو اثر نکند و کیست ها باقی بمانند دکتر عمل لاپاراسکوپی را برای بیمار تجویز می کند تا بتواند آن را از این طریق بردارد.
گاهی ممکن است با این عمل انواع غدد سرطانی را از بدن خارج کنند.
همچنین از این روش برای درمان بیماری های چسبندگی لوله ها ، بارداری خارج از رحم ، هیسترکتومی و مشکل در بارداری فرد استفاده می شود . که اغلب نتایج خوبی را به همراه دارد.
از عوارض عمل لاپاراسکوپی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
کارهایی که قبل از عمل لاپاراسکوپی باید انجام دهید :
میزان دوره نقاحت عمل لاپاراسکوپی چقدر است؟
فرد بعد از جراحی و قبل از ترخیص بیمارستان به مدت چند ساعت تحت نظر خواهد بود و علائمی مانند ضربان قلب ، تنفس ، فشار و ... را تحت نظر قرار میگیرند.
برای ترخیص پس از جراحی هر فرد نسبت به وضعیت جسمانی ، نوع بیهوشی مورد استفاده و واکنش بدن به جراحی متفاوت است و گاهی ممکن است بیمار یک شب را در بیمارستان بگذراند.
بعد از عمل جراحی ممکن است در محل بخیه ها کمی درد داشته باشید که زودگذر است و پزشک برای تحمل درد مسکن تجویز میکند. بیمار معمولا بعد از یک هفته می تواند فعالیت های عادی خود را انجام دهد و برای بهبودی زودتر حتما لباس های گشاد بپوشید و کارهای سبک را انجام دهید تا از لخته شدن خون جلوگیری کنید.
شما هم می توانید نظر خود را ارسال کنید.
نظرات کاربران