پنج شنبه ۳ فروردین ۱۴۰۲

متخصص روانشناس

تاریخ : 1398/07/09 متخصص روانشناس

متخصص روانشناس

روانشناسان در ارتباط با روان آدم ها هستند و برای درمان آنها به کمکشان می آیند. این مشکلات روانی می تواند در ارتباط با مشکلات فردی ، بین فردی ، اجتماعی و یا حتی کاری باشد.

متخصص روانشناس متخصصین بهداشت روان هستند که حداقل شش سال در دانشگاه تحصیل کرده اند. روانشناسان می توانند در رشته های روانشناسی بالینی ، روانشناسی شخصیت ، روانشناسی عمومی و ... تحصیل کنند.

روانشناسی در اصل مطالعه علمی رفتار انسان ها می باشد و هر فعالیتی که هدف ان شناخت رفتار انسان باشد روانشناسی نامیده می شود. این رفتار ها هم رفتار آشکار و بیرونی و هم رفتار پنهان و درونی می باشد. 

روانشناس هر دو سال یکبار باید جواز کار خود را تمدید کند و برای تمدید آن نیز باید 36 واحد جدید در بخش های مختلف روانشناسی را بگذراند و دلیل این قانون بالا بردن آگاهی روانشناس در زمینه های مختلف و تکنیک های درمانی می باشد.

روانشناس کیست ؟

رفتارهای انسان ها جنبه های متعددی دارند و به همین دلیل روانشناسی نیز به زیرشاخه های مختلفی تقسیم بندی شده است تا بهتر بتوان ابعاد مختلف رفتار انسان ها را مورد مطالعه قرار داد.

مثلا در روانشناسی اجتماعی به بررسی رفتارهای انسان در جامعه می پردازد ، در روانشناسی بالینی رفتارهایی بیشتر مورد توجه قرار میگیرند که به عنوان مشکلات رفتاری ، مشکلات روانی یا هیجانی شناخته می شوند.

در اصل این رفتارها رفتارهایی هستند که مانع زندگی و فعالیت های فرد می شوند و رفتارهای بهنجار فرد را مختل می کنند.


مقاله پیشنهادی :  روانشناس تربیتی

ویژگی های یک روانشناس خوب :

1.سلامت روانی : یک روانشناس باید به سلامت خود اهمیت دهد و از هر نوع حالت های خشم و تهاجم به دور باشد در غیر اینصورت افراد نمی توانند به او اعتماد کنند.

2.به علم روز روانشناسی علاقه داشته باشد : یک روانشناس خبره باید از علم روانشناسی روز آگاه باشد و این آگاهی ها را از شرکت در سمینارهای مختلف بین المللی و یا خواندن مقاله های مختلف می تواند بدست آورد. زیرا علم هر روز در حال تغییر و تحول است و افراد هر بار رفتار و کردار و تفکرتشان تغییر می کند.

3.باید رازدار باشد : یک روانشناس خوب باید محیطی امن برای مشاور خود بوجود آورد و راز دار باشد تا افرادی که به او مراجعه می کنند به او اعتماد کنند و مشکلات و دیدگاه های خود را به راحتی به او بگویند.

4.شنونده فعال : یک روانشناس خوب باید با تمام وجود به مشکلات و حرف های مراجعه کننده خود گوش دهد و هر بار با تاکید به او بفهماند که دارد به حرفهایش گوش می دهد.

5.همدلی و همدردی : همدردی تلاشی است برای فهم و درک دنیای ذهنی طرف مقابل ، برای همدلی باید یک روانشناس را جای مراجع قرار دهد و از دریچه چشم او نگاه کند در همدلی می تواند سخن طرف مقابل را تکرار کند تا مراجع بداند که او منظورش را متوجه شده است. همدلی یکی از مهم ترین مفاهیم درمان است و بدون آن درمان با مشکل رو به رو می شود.

6.قضاوت و داوری : یک روانشناس فرد مراجعه کننده را بدون قید و شرط می پذیرد و در ارتباط با صحبت هایی که وی انجام می دهد هیچ گونه قضاوتی انجام نمی دهد.
به طور معمول ، روانشناس شما توصیه می کند که شما یک یا دو بار در هفته به آنها مراجعه کنید .

طول درمان هر فرد می تواند از چند هفته تا چند ماه و یا حتی تا چند سال به طول بیانجامد که این زمان وابسته به مشکل شما و تصمیم درمانگر شما می باشد. 

تفاوت های روانشناس و روانپزشک در چیست ؟

1.بیشتر کار روانپزشک اغلب تشخیص و درمان بیماری با استفاده از تجویز دارو می باشد . در این مورد معمولا جلسات درمان کوتاه و فاصله بین مراجعه طولانی تر است.

2.برخی از مشکلات جسمی می تواند اثرات روانشناختی داشته باشد که در برخی شرایط نیاز است روانپزشک آزمایش های پزشکی برای برخی از بیماری ها انجام شود.

3.برعکس روانشناس در هیچ شرایطی اجازه ندارد برای بیمار دارو تجویر کند .

4.در برخی موارد در درمان اختلالات روانی ، روانپزشک و روانشناس با همکاری یکدیگر فرآیند درمان را پیش می برند. به عبارت دیگر برخی از مراجعان هم به روانشناس و هم به روانپزشک مراجعه می کنند.

 

مقاله پیشنهادی :  روانشناس کودک

وظیفه روانشناس چیست ؟

روانشناس با استفاده از آموخته های خود و روش های آموزشی و روان درمانی بیماری های مختلفی را درمان می کند همچنین قادر است مشاوره تحصیلی ، شغلی ، ازدواج و .. را نیز بدهد و به تعلیم و تربیت و آموزش شیوه های صحیح تفکر و رفتار بپردازد.

1.راهنمایی : راهنمایی در حوزه روانشناسی به سه دسته راهنمایی شغلی ، راهنمایی کودک و راهنمایی آموزش تقسیم می شود . در این مورد مراجعه کننده پرسش هایی دارد که روانشناس به انها جواب می دهد که البته برای مشکلات پیچیده روانشناختی مورد مناسبی نیست.

2.مشاوره : در این روش روانشناس با استفاده از آگاهی و علمی که دارد تلاش می کند مراجع کننده را با روش هایی مطابق با نیازهایش یاری کند تا درباره خود بینشی را بدست آورد تا به هدف های واقع بینانه روی آورد و فردی سعادتمند و عضوی مفید برای جامعه خود شود.

3.روان درمانی : مهم ترین بخش روانشناسی است که در ارتباط با اختلالات روانی افراد به کار برده می شود. روان درمانی فعالیتی هدفمند ، تخصصی و بسیار حساس است که نیاز به آموزش ، هنر درمان ، مهارت و تسلط خاصی می باشد.

دیدگاه پزشکی نسبت به روانشناسی به نحوی است که پس از یک معاینه نسخه ای درمانی به فرد داده می شود و در یک یا دو جلسه پایان می یابد که این دیدگاه کاملا غیر علمی و غیر روانشناختی است.

علت مراجعه به روانشناس چیست؟

ممکن است افراد بنا به دلایل مختلفی به روانشناس مراجعه کنند مثلا در معرض اضطراب ، افسردگی ، حوادث استرس زای زندگی و یا هر مشکل دیگری قرار بگیرند و برای رفع آن به روانشناس مراجعه نمایند.

یک روانشناس آموزش دیده است تا سلامت روانی شما زا به دقت ارزیابی کند و مسائلی که باعث شده تا شما احساس خوبی نداشته باشید را بررسی می کند و یا حتی اگر کودکان در مدرسه تمرکز کافی ندارند از روش های تخصصی و درمانی کمک می گیرد و برنامه های درمانی شخصی دقیقی برای شما تدارک ببیند تا بتوانید مشکل پیش رو را از سر بگذرانید.

مهم ترین نکته این است که شما روانشناسی پیدا کنید که بتواند با او بخوبی ارتباط برقرار کنید ، به او اعتماد کنید و در روند درمان از توصیه ها و تمرین هایش نهایت استفاده را ببرید. 

با توجه به اینکه هر روانشناس در ارتباط با تخصص خاصی فعالیت می کنند ممکن است در هنگام مراجعه به یک روانشناس و صحبت با او ، او شما را به یک فرد با تخصص مربوط به مشکل شما معرفی کند.
 

اشتراک گذاری : 

شما هم می توانید نظر خود را ارسال کنید.


نظرات کاربران


معرفی بیماری های روانشناسی و مشاوره

آخرین مطالب پزشکی روانشناسی و مشاوره