پنج شنبه ۳ فروردین ۱۴۰۲

مشاور خانواده

تاریخ : 1398/05/13 مشاور خانواده

یکی از اشکال روان درمانی مشاوره خانواده می باشد. مشاور سعی می کند روابط بین اعضای خانواده را بهبود ببخشد و استرس ها و تنش ها را از بین ببرد و دوباره خوشبختی را برگرداند. مشاوره خانواده شاخه ای از علم روانشناسی نوین است که به مطالعه رفتار فرد به فرد اعضای خانواده می پردازد. جلسات مشاوره فرد به فرد و به صورت تک نفره انجام می شود.

مشاور خانواده کیست ؟

مشاور خانواده از خانواده ها دفاع می کند و هدف او سلامت ، خوشبختی و رابطه سالم اعضای خانواده می باشد. وظایف اصلی مشاور قبل از درمان پیشگیری می باشد.

او باید در کنار خانواده باشد تا خانواده را از مشکلاتی مانند اعتیاد ، مسائل پزشکی ،سلامت جسمی و روانی کمک کند.

مشاور خانواده ای که بتواند در شرایط بحرانی با خانواده ها همکاری کند یک مشاور ایده آل است . ارتباط خاواده با مشاور می تواند در بهبود روابط ، رفع مشکلات و اختلافات خانوادگی تاثیر می گذارد.

چند ویژگی اصلی مشاور خانواده :

  1. به انسان ها و حل مسائل انها علاقه داشته باشند.
  2. مشاور باید باهوش باشد و بتواند به خوبی مشکلات را استدلال کند.
  3. مشاور باید از سلامت جسمانی و روانی خوبی برخوردار باشد.
  4. به مطالعه کردن و افزایش مهارت ها و دانش خود علاقمند باشد و در زمینه های علمی مربوط به رشته خود به روز باشد.
  5. به دیگران احترام بگذارد و مهربان ، صمیمی و رازدار باشد.

بهترین مشاور خانواده در تهران

بهترین مشاور خانواده باید چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

از ویژگی های مهم مشاور خوب این است که صبور باشد و به تمام حرف ها با حوصله گوش کند.

معمولا افراد دو نفره به مشاور مراجعه می کنند به همین دلیل مشاور باید صبور باشد و با حوصله به حرف های آنها گوش کند و آنها را تحلیل کند و حتما علم روانشناسی را بداند.

در چه مواردی میتوان از مشاور کمک گرفت ؟

  1. بلوغ و دوران نوجوانی
  2. شکست در روابط صمیمانه
  3. انتخاب همسر
  4. آغاز زندگی مشترک
  5. انتخاب رشته تحصیلی و شغل
  6. سوگ نشستن برای نزدیکان
  7. بچه دار شدن و فرزند پروری
  8. ازدواج فرزندان ( مشاوره قبل از ازدواج )
  9. طلاق

مشاوره خانواده چه کمکی به افراد می کند ؟

مشاوره خانواده به افراد کمک می کند تا برای رویارویی با مشکلات سوء تفاهم ها را برطرف کند و برای مسائلی که بر زندگیشان تاثیر گذاشته است راه حلی بیابند.

مشکلاتی که مشاور با آن سر و کار دارد شامل طلاق ، بیماری یا مرگ عزیزان ، مشکلات مربوط به کار یا مدرسه ، مشکلات مربوط به روابط جنسی ، ناسازگاری بین بچه ها و .... می باشد.

همچنین مشاوران خانواده ممکن است مانند یک پزشک و در راستای او کار کنند تا مواردی مانند پیش فعالی ، اختلالات اشتها ، اعتیاد، و .. را که بر زندگی خانوادگی فرد تاثیر بگذارد را به درستی تشخیص دهند.

مزایای کمک گرفتن از یک مشاور و حضور در جلسات مشاوره خانواده :

  1. درک نحوه عملکرد خانواده خانواده توسط والدین و فرزندان
  2.  محکم شدن بنیان خانواده
  3. تعیین اهداف و ایجاد استراتژی برای حل چالش ها
  4.  بهبود مهارت های ارتباطی اعضای خانواده

در طول جلسات مشاوره چه اتفاقی می افتد ؟

مشاورین معمولا در جلسات مشاوره خود روشی را پیش میگیرند تا هیچ کدام را سرزنش نکنند و طرف هیچ کدام را نگیرند.

در قبال آن هر دو را وادار می کند تا دیدگاه خود را از یکدیگر بگویند و در ارتباط با مشکلاتی که روی روابطشان سایه انداخته است صحبت کنند. با این رویکرد به اعضای خانواده کمک می کند تا راه خود را برای مستحکم کردن روابط خانوادگی خود پیدا کنند.

از طرفی بعضی از مشاورین به صورت انفرادی کار میکنند و برخی هم تمایل دارند تا دو نفری یا به صورت تیمی مشاوره بدهند. در بعضی مواقع نیز یک مشاور به صورت مهمان نظاره گر جلسه مشاوره است تا رفتار و تعاملات متقابل مشاور و اعضای حاضر در جلسه را بررسی کند.

مشاوره خانواده

چه زمان می توان از مشاوره خانواده کمک گرفت ؟

زمانی که فرزند شما با مشکلاتی مانند مواد مخدر ، مشکلات روانی و اختلال در خود رو به رو است یا در زمانی که یکی از اعضای خانواده زندانی می شود، به مکان جدید نقل مکان می کند و یا حادثه ای برای خانواده رخ می دهد یا حتی دعوای بین والدین ، طلاق ، تولد یک خواهر یا برادر و ... مشکلاتی هستند که می توان در مواجه با آن به مشاور مراجعه کرد و از او راهنمایی خواست.


مقاله پیشنهادی :  اضطراب | درمان اضطراب

تفاوت روانشناس و مشاور در چیست؟

- مراجعین مشاورها غالبا مشکلات جدی در زندگی ندارند و بیشتر به دنبال حل مسئله ساده خود یا گرفتن راهنمایی از او هستند.

- مشاور بیشتر به مراجعه کننده کمک می کند انتخاب های مناسبی داشته باشد اما اگر انتخاب های اشتباه متعددی داشته باشد باید آنها را تحلیل و بررسی کرد.

- مشاور کمتر به گذشته و ریشه یابی مسائل می پردازد.

- مشاور نمی تواند اختلالات روانشناختی را درمان کند و این در دستور کار روانپزشک می باشد.

- اگر به راهنمایی و مشاوره درباره یک موضوع مشخص نیاز دارید از مشاور کمک بگیرید اما اگر مشکلی دارید که تا حدی جدی است و یا در گذشته کم و بیش وجود داشته بهتر است به روانشناس مراجعه کنید.

- در کل اگر زندگی عادی شما تحت تاثیر مشکل یا مشکلاتی قرار گرفته است به روانشناس مراجعه کنید و فقط به دنبال حل یک مسئله جزئی باشید.

- یکی از مشکلاتی که در بین خانواده ها مشترک است تفاوت قائل شدن میان فرزندان می باشد که می تواند نقش یه سزایی در آینده روحی و روانی آنها داشته باشد. زیرا این کار باعث تغییر طرز فکر آنها نسبت به خانواده و والدین و به وجود آمدن مشکلات بسیاری در این زمینه می شود و آینده او را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد.

- خانواده ها باید تلاش کنند به گونه ای فرزندانشان را تربیت کنند که کمترین مشکلات برای آنها به وجود آید و در آینده آنها را در مسیر بهتری قرار دهد آنها می توانند از مشاور خانواده کمک بگیرند تا او با ریشه یابی و شناخت مشکات دقیق روابط بین فرزندان و نوجوانان آنها را در حل هر چه بیشتر مشکلات راهنمایی کنند و آینده بهتری رقم بزنند.

اشتراک گذاری : 

شما هم می توانید نظر خود را ارسال کنید.


نظرات کاربران


معرفی بیماری های روانشناسی و مشاوره

آخرین مطالب پزشکی روانشناسی و مشاوره