یکشنبه ۲۴ آذر۱۳۹۸
تشخیص کیست دندان در منظقه ی دندانپزشکی اطفال کاملا عادی است و معمولا در کودکان کوچکتر یافت می شود. کیست دندان یک کپسول ضخیم در ریشه ی دندان است که در واکنش به التهاب رادیکولار غشاهای دندان و عفونت تشکیل تشکیل شده است.
انواع کیست های دندانی مانند بزرگسالان در کودکان نیز بر اساس عوامل متعدد، مکان و علل طبقه بندی شده است. با توجه به نظارت عملی پزشکان در لوئیزانیا بر بیماران انواع رایج ترین کیست دندانی عبارتند از:
این نوع کیست در ریشه ی دندان قرار دارد. این نوع کیست به خاطر التهاب مزمن لثه با پوسته پوسته شدن لثه و عفونت بافتی رادیکولار ایجاد می شود. دلیل دوم برای گسترش درمان نکردن پوسیدگی است که در نتیجه ی پالپیت ها با میکرو فلورای بیماری زا که از طریق کانال های دندان خراب شده به ریشه ی دندان می رسند. کیست رادیکولار اغلب بعد از درمان پالپیت با کیفیت پایین با تمیز کردن غیر استاندارد کانال ریشه ایجاد می شود که منجر به عفونت بافت های عمیق می شود.
کیست لثوی بر روی تاج دندان (بدنه ی دندان) قرار دارد که زود بیرون می آید. این کیست در نتیجه ی هر گونه آسیبی که توسط دندان به لثه وارد می شود به علت وجود موجودات بیماری زا در دهان ایجاد می شود جایی که دستورات بهداشتی دهان کاملا دیده نمی شود همانطور که به درستی هم نگهداری نمی شود. میکروب ها به جرم دندان می رسند و آن را آلوده می کنند. کیست دندان بیشتر در دندان آسیاب گسترش پیدا می کند.
این نوع کیست هنگامی به وجود می آید که التهاب بر جرم دندان معمولا بر دندان های نامناسب و دندانی که جدا از آرایش دندان ها قرار گرفته اثر می کند که ریزش عفونت یا تشکیل چرک در لثه پایان می یابد.
کیست اولیه یا رشد کیست کراتوئید، تشکیل پاتولوژیک جرم دندان با اختلالات بافت های دندانی است.
این نوع به عنوان عارضه ای از کشیدن غیراستاندارد دندان و عفونت زخم رخ می دهد. در برخی مواقع بر روی بقایای ریشه ی خرد شده رشد می کند و به دندان مجاور سریات داده می شود.
این نوع کیست اغلب در کودکان در رنج سنی 7 الی 12 سال رایج است. این نوع بیماری در روند رشد دندان دائمی ایجاد می شود. در کودکان، بیشتر کیست ها در دندان آسیاب شکل می گیرند اگرچه اغلب در دندان های فوقانی و در سینوس فک بالا وجود دارند.
به منظور جلوگیری از کیست در دوران کودکی، معاینه ی منظم پزشکی باید هر 3 الی 4 ماه انجام شود و هر سه ماه نیز مسواک باید عوض شود. به یاد داشته باشید که کودکان حداقل دستورالعمل های بهداشتی روزانه را دوبار در روز انجام دهند. ضروری است که والدین از بهداشت دهان و دندان برای کودکان کوچک استفاده کنند و به هیچ دلیلی ویزیت دندانپزشک را به تاخیر نیندازید.
اگر اندازه ی کیست تشکیل شده بیش از 0.28 الی 0.3 نباشد درمان توسط متخصص دندانپزشک انجام می گیرد: کانال دندان با استفاده از روش خاصی شسته می شود سپس داروهایی استفاده می کند که کیست را از بین میبرند. بعد از حذف کامل کیست، حفره ی خالی را با محلول سیمانی مخصوص دندان پر می کند. این بهترین روش درمان است که عواقب جدی در پی ندارد و تا اندازه ای ساده است.
این نوع درمان یک روش جراحی است. روش جراحی که برای برداشتن یک بخش از ریشه (بخش آسیب دیده) با کیست است.
برای تومورهایی با اندازه ی کوچک هنگامی که حداکثر دو دندان تحت تاثیر قرار می گیرد چنین عملی انجام می شود.
این عمل از طریق یک برش در لثه انجام می شود. مزیت این روش این است که دندان باقی می ماند.
این عمل در مقایسه با روش قبلی سخت تر است. در این مورد ریشه ی آسیب دیده با قسمت آسیب دیده ی تاج دندان که مجاور آن است حذف کامل می شود.
اصلی ترین روش است که کیست تشکیل شده به طور کامل حذف می شود. اگر دندان به اندازه ای آسیب دیده باشد که حفظ آن غیر ممکن باشد این روش استفاده می شود. در این زمان یکی از پیشرفته ترین روش ها استفاده از لیزر برای برداشتن کیست است. عمل بدون تماس، هنگامی که لیزر به کانال های از قبل خالی شده وارد می شود، عملا امکان ورود عفونت به حفره را از بین می برد. از این گذشته، این روش برای جلوگیری از درد و ضدعفونی کردن همزمان و دفع زدایی از بخش های آسیب دیده استفاده می شود.
خواست بیمار یا پزشک در انتخاب این روش ها دخالت ندارد بلکه به اندازه و ظاهر کیست بستگی دارد. اگر احتیاج به جراحی نیاز باشد برای جلوگیری از التهاب جدید، آنتی بیوتیک تجویز می شود. درمان کامل و به موقع همیشه به سلامتی کامل، بدون عواقب جدی منجر میشود.
شما هم می توانید نظر خود را ارسال کنید.
نظرات کاربران
test