شنبه ۴ تیر ۱۴۰۱
واریس مری
واریس مری در صورتی که درمان نشود و خون ریزی کند می تواند زندگی فرد را به خطر بیاندازد. واریس مری در افرادی که کبد خراب دارند بیشتر اتفاق میفتد. هدف از درمان، پیشگیری از آسیب های بیشتر به کبد، جلوگیری از خون ریزی رگ ها و کنترل خون ریزی است.
واریس مری چیست؟
واریس مری به معنای التهاب و بزرگ شدن دیواره ی رگ های مری است. مری لوله ای است که گلو را به معده متصل می کند. زمانی که رگ های دیواره ی مری بزرگ و ملتهب شوند به اصطلاح واریس مری رخ می دهد.
چه مواقعی ممکن است واریس مری خون ریزی کند؟
واریس مری در همه ی افراد خون ریزی نمی کند. عواملی که منجر به خون ریزی واریس می شود عبارتند از:
- فشار خون بالا، که هر چه فشار خون بالاتر برود احتمال خون ریزی بیشتر می شود.
- واریس بزرگ، که هر چه واریس بزرگ تر باشد، احتمال خون ریزی بیشتر است.
- بیماری های شدید کبدی، که احتمال خون ریزی را بیشتر می کند.
- مصرف بیش از حد الکل، در بیمارانی که واریس مری دارند احتمال خون ریزی را بیشتر می کند.
چه عواملی منجر به واریس مری می شود؟
کبد اندامی است که به پاکسازی سموم از خون می پردازد. رگ های مخصوصی خون را به کبد منتقل می کند. واریس مری در افرادی که بیماری کبدی دارند بیشتر رخ می دهد. زمانی که بیماری کبد رخ می دهد، جریان خون کمتر می شود در این زمان، فشار به رگ ها وارد شده و منجر به بروز واریس می شود. فشار خون بالا منجر به بروز فشار به رگ های خونی و رگ های دیواره ی مری می شود و این رگ ها بسیار نازک هستند و خون اضافی به رگ ها فشار وارد کرده و آن ها را بزرگ و ملتهب می شود. اگر فشار خون اضافی بیشتر شود منجر به خون ریزی می شود.
چه بیماری های کبدی منجر به واریس مری می شود؟
هر گونه بیماری شدید کبدی منجر به بروز واریس مری می گردد. افرادی که ناخوشی الکی کبد دارند معمولا نود درصدشان به واریس مری مبتلا می شوند و حدود سی درصد شان با خون ریزی همراه است .
علائم واریس مری کدامند؟
معمولا بیشتر افراد تا زمانی که خون ریزی نداشته باشند، متوجه بیماری خود نمی شوند. زمانی که خون ریزی شروع شود و تشدید یابد فرد معمولا خون بالا میاورد. اگر خون ریزی کنترل نشود منجر به بروز شوک، رنگ پریدگی، سردی پوست، تنفس نا منظم و از دست دادن هوشیاری می شود.
متخصص داخلی
فوق تخصص گوارش و کبد از دانشگاه علوم پزشکی تهران
آندوسکوپی - کولونوسکوپی تشخیصی
کنترل خونریزی های دستگاه گوارش
برداشتن پولیپ از دستگاه گوارش از طریق آندوسکوپی و کولونوسکوپی
درمان کبد چرب
درمان هپاتیت ویروسی و غیر ویروسی
عضو انجمن گوارش و کبد ایران PEG گذاری + درمان واریس مری (باند لیگاسیون)
نشانی: تهران، خیابان شریعتی، دو راهی قلهک، جنب بیمارستان ایرانمهر، خیابان کودکان غزه(پور مشکانی)، ساختمان پزشکان بزرگمهر، طبقه پنجم
شماره تماس: 22611146
شما هم می توانید نظر خود را ارسال کنید.
نظرات کاربران
هنگامی که دچار یبوست می شویم چه راه و روشهای درمانی می توانند به ما کم کنند و باعث رفع آن می شوند چه کارهایی به ما در این زمینه کمک می کنند یبوست می تواند ریشه در فشار به ناحیه کمر درطول روز، خواب نا آرام شب، و حتی جوش های روزهای بعد داشته باشد. اما به خاطر داشته باشید که تمامی این موارد می تواند با کمک توصیه های تخصصی زیر برطرف گردد. توصیه هایی که با پیشگیری از مشکلات آتی، به شما آرامش خاطر می دهد.
بر اساس نتایج یک مطالعه جدید که در مجله داروشناسی و دارودرمانی منتشر شده است، کسانی که مرغ و ماهی بیشتری مصرف میکنند، کمتر از سایرین در معرض ابتلا به سرطان کبد قرار خواهند داشت. در این مطالعه، محققان به بررسی مجموعهای از مطالعات پیشین پرداختند که در حد فاصل سالهای 1956 و 2013 منتشر شده بود. نتایج نشان داد افرادی که گوشت سفید بیشتری میخورند، 22 تا 31 درصد کمتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به سرطان کبد قرار دارند.