سه شنبه ۷ آذر۱۴۰۲

تست کرونا برای اطمینان از بیماری

تاریخ : 1399/01/09 تست کرونا برای اطمینان از بیماری

تست اطمینان از داشتن کرونا

اطلاعاتی که لازم است برای اطمینان از داشتن کرونا انجام دهید.

* سرفه: بصورت متکرر و نه تک سرفه و خشک و بدون خلط. 

* تب : نه تبی که با دست مشخص شود بلکه با تب سنج.

این دو به تنهایی علائم کرونای خفیف است و اگر * همراه با تنگی نفس باشد احتمالا کرونا شدید است.

 

طبق اطلاعات رسمی سازمان بهداشت جهانی حدود 80 درصد افراد، کرونا را بصورت خفیف آن تجربه میکنند. سازمان بهداشت جهانی برای بالا بردن اطمینان افراد در خصوص داشتن یا نداشتن این بیماری 12 سوال بهمراه امتیاز هر مورد مطرح کرده است که با داشتن مجموع امتیازات این تست اقدام درست بعدی را باید انجام دهند. 

تست بررسی داشتن کرونا

 

نکات ضروری که باید در مورد بیماری ناشی از ویروس کرونا (کووید 19) بدانید

ویروس کرونا دقیقا چیست؟

ویروس کرونا خانواده بزرگی از ویروسهاست که میتواند در انسان یا حیوان بیماری ایجاد کند. در انسانها چند نوع ویروس کرونا باعث بروز عفونت تنفسی و ریوی میشود که از سرما خوردگی ساده تا بیماریهای شدیدتری مانند سندرم تنفسی خاورمیانه (که به عنوان مرس آن را میشناسیم) و سندرم حاد تنفسی شدید (که به عنوان سارس آن را میشناسیم) را شامل میشود و اخیرا نوع جدیدتر آن که به عنوان کووید 19 (COVID-19) شناخته میشود، شایع شده است. 

علائم ویروس کرونا چیست؟

علائم ویروس کرونا

شایعترین علامت بیماری ناشی از ویروس کرونا (کووید 19) تب، خستگی و سرفه های خشک است. برخی بیماران ممکن است بدن درد، گرفتگی بینی، آبریزش بینی، گلودرد یا اسهال را نیز تجربه کنند. برخی از مردم ممکن است آلوده شوند اما هیچ علامتی نداشته باشند و احساس ناخوشی نکنند. حدود 80 درصد از مردم بدون درمان خاصی از این بیماری بهبود می یابند و حدود یک نفر از هر شش فرد مبتلا به کووید 19، دچار بیماری شدید و مشکل تنفسی میشود. افراد مسن تر و افرادی که مشکلات زمینه ای دارند مانند فشار خون بالا، بیماریهای قلبی، دیابت و آسم بیشتر احتمال دارد که دچار مشکلات جدی تری شوند. افرادی که تب، سرفه و مشکل تنفسی دارند باید به دنبال کمک پزشکی باشند

با داشتن چند علامت این بیماری باید چه کنیم؟ 

اگر تب یا سرفه دارید توصیه میشود حداقل هفت روز در خانه بمانید. اگر با افراد دیگری زندگی میکنید آنها نیز حداقل 14 روز باید در خانه بمانند تا از گسترش عفونت به دیگران جلوگیری شود. اگر تب، سرفه یا علائم دیگرتان بیشتر از هفت روز طول کشید، باید به بیمارستان مراجعه کنید تا در آنجا آزمایشهای لازم انجام شود و تست کرونا برای اطمینان از بیماری از شما گرفته شود.

علائم ویروس کرونا چقدر طول میکشد؟

به طور کلی علائم ویروس کرونا بین دو تا چهارده روز پس از آلوده شدن به ویروس، پدیدار میشود اما براوردها نشان میدهند علائم کووید 19 بیشتر حدود پنج روز پس از آلودگی به ویروس، خود را نشان میدهند. اگر فردی در مناطق شیوع ویروس کرونا مسافرت داشته است باید چهارده روز تحت نظر باشد تا اگر بیمار است علائم آن شروع شود و اگر علائمی دیده نشود، به این معنی است که بیمار نیست. پس از شروع علائم، مدت زمان طول علائم و شدت آن بستگی به فرد دارد. معمولا بیماران ظرف ده تا چهارده روز بهبود می یابند. در موارد شدید ویروس به ریه ها رفته و سینه پهلو ایجاد میکند و علائم آن طولانی تر میشود. این افراد معمولا بستری شده و تحت درمان رفع علائم قرار میگیرند. سی تی اسکن از ریه توسط متخصص ریه گرفته میشود تا میزان تخریب ریه مشخص شود و همچنین پزشک بفهمد بیمار در حال بهبودی است یا بدتر شدن. 

تب ناشی از ویروس کرونا چقدر است؟

میزان تب ناشی از ویروس کرونا چقدر است

در حالت طبیعی دمای بدن ما بین 36 تا 37 درجه سانتیگراد است. اگر دمای بدن بالاتر از 38 درجه سانتیگراد برود، تب محسوب میشود و باید حواستان به آن باشد. 
یادتان باشد علائم کووید 19 ممکن است خفیف بوده و تدریجی شروع شود. 

تنگی نفس ناشی از کرونا چگونه است؟

تنگی نفسی که به عنوان یکی از علائم ویروس کرونا شناخته میشود، به معنی نفس های کوتاه کوتاه است. در بسیاری از شرایط ممکن است گاهی نفس نفس بزنید که این کاملا طبیعی است مثلا هنگامی که مضطرب شده اید موقتا نفسهایتان کوتاه و تند تند میشود و با آرام شدنتان، نفسهایتان نیز به حالت طبیعی باز میگردد. اما اگر در حالت عادی تان هم سخت تر از گذشته نفس میکشید یا احساس تنگی نفس میکنید یا تند تند نفس میکشید، به پزشک مراجعه کنید. به خاطر داشته باشید تند شدن تنفس فقط یکی از نشانه های بیماری کووید 19 است و اگر سرفه یا تب در کنار آن ندارید ممکن است بیماری تان ویروس کرونا نباشد. 

سرفه و تنگی نفس

راهنما : آیا باید از کرونا بترسیم

ویروس کرونا چه مدت در هوا و سطوح مختلف زنده می ماند؟

هنوز دقیقا مشخص نیست ویروس کرونا در هر سطحی چقدر زنده می ماند اما مطالعات نشان میدهند این ویروس تا چندین روز میتواند زنده بماند. مدت زمان دقیق آن بستگی به دما و شرایط دیگر دارد. در تحقیقات اخیر مشخص شده است ویروس کرونای کووید 19 با قابلیت بیماری زایی در دمای اتاق :

  • بر روی مس تا چهار ساعت
  • بر روی مقوا تا 24 ساعت
  • و بر روی پلاستیک و استیل دو تا سه روز زنده می ماند. 

برای تمیز کردن سطوحی که فکر میکنید ممکن است به ویروس کرونا آلوده شده باشد، تنها کافیست آن را با آب و صابون (منظور از صابون انواع مواد شوینده است) یا محلولهای بر پایه الکل تمیز کنید. 

ویروس کرونا روی سطوح و تمیز کردن

در تحقیقات National Institute of Allergy and Infectious Diseases' Laboratory of Virology هنگامی که ویروس کرونا در هوای ثابت اسپری شد، تا سه ساعت زنده ماند بنابراین این ویروس تا سه ساعت میتواند در هوا زنده بماند. نتیجه این تحقیقات در  New England Journal of Medicine منتشر شد. 

 

آیا از دست دادن حس بویایی هم یکی از نشانه های ویروس کرونا است؟ 

شواهد روز افزون نشان میدهند کاهش حس بویایی نیز میتواند از نشانه های کووید 19 باشد که البته جای تعجب ندارد. چون عفونتهای ویروسی اولین عامل از دست دادن حس بویایی هستند و کووید 19 یک بیماری ویروسی است. از دست دادن حس بویایی میتواند به پزشکان در شناسایی بیماران ویروس کرونا که علائم دیگری ندارند کمک کند. 
در بیانیه ای که متخصصان گوش و حلق و بینی بریتانیا نوشته اند گزارش کرده اند در آلمان دو نفر از هر سه فرد مبتلا به کووید 19 کاهش بویایی را تجربه کرده است و در کره جنوبی 30 درصد (نزدیک به یک سوم) از بیمارانی که علائم خفیف بیماری کووید 19 را داشته اند، علامت اصلی بیماری شان از دست دادن حس بویایی بوده است. 
توجه داشته باشید آلرژی و ویروسهای دیگر مانند رینوویروس نیز میتواند منجر به کاهش حس بویایی شود. 
 

منابع :

https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-coronaviruses#:~:text=symptoms

https://www.theguardian.com/world/2020/mar/28/coronavirus-symptoms-what-are-they-and-should-i-call-the-doctor

https://www.womenshealthmag.com/health/a31284395/how-long-does-coronavirus-last/

https://www.health.harvard.edu/diseases-and-conditions/covid-19-basics

https://www.abc.net.au/news/health/2020-03-23/coronavirus-covid-19-symptoms-and-testing/12081586

اشتراک گذاری : 

شما هم می توانید نظر خود را ارسال کنید.


نظرات کاربران


آی نور _
1401/12/10

excellent

مرجان
1401/12/10

عالی...

معرفی بیماری های فوق تخصص ریه

از کرونا ویروس بترسیم یا نه

از کرونا ویروس بترسیم یا نه

همه چیزی که باید در مورد کرونا بدانید، علائم و راهنمایی هایی طبق آخرین مقالات سازمان بهداشت جهانی در خانه پزشکان

تست کرونا برای اطمینان از بیماری

تست کرونا برای اطمینان از بیماری

12 سوال کلیدی که برای تست کرونا، علائم مشکوک کرونا برای بررسی وضعیت بیماری قبل از مراجعه به پزشک از سازمان بهداشت جهانی در خانه پزشکان

آخرین مطالب پزشکی فوق تخصص ریه

آخرین مقالات پزشکان فوق تخصص ریه