شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳

از کرونا ویروس بترسیم یا نه

تاریخ : 1398/12/06 از کرونا ویروس بترسیم یا نه

اطلاعات مفید در مورد ویروس کرونا که باید بدانید

ویروس جدید کرونا که شیوع آن  برای اولین بار در ووهان چین در تاریخ 31 دسامبر 2019 گزارش شده است وارد ایران شد. در زمان نگارش این مقاله ابتلای بیش از 60 نفر در داخل ایران به این ویروس تایید شده است. در ایران، قم به عنوان مبدا شیوع ویروس کرونا شناخته میشود.

 

در حال حاضر با توجه به جدید و ناشناخته بودن این ویروس مطالب بسیاری در شبکه های اجتماعی در حال گسترش است که هیچ کدام به تایید متخصصان ویروس شناسی نرسیده است. از این رو بر آن شدیم تا پس از جمع آوری مطالب از منابع معتبر مانند وب سایت سازمان بهداشت جهانی who در مورد علائم و روش های پیشگیری از این ویروس صحبت کنیم. 

 

افراد در معرض خطر کرونا ویروس

مردم در تمام رنج سنی در معرض خطر قرار دارند. اما توجه به این نکته حائز اهمیت است که افراد سالمند و افرادی با سابقه بیماری آسم، دیابت و حمله قلبی زودتر از افراد دیگر به این ویروس مبتلا می شوند. سازمان بهداشت جهانی توصیه می کند که مردم در تمام سنین خود را در برابر این بیماری محافظت کنند.

 

علائم ابتلا به کرونا ویروس

علائم ابتلا به ویروس کرونا

علائم این ویروس شامل:

  • 1.  تب
  • 2.  سرفه
  • 3.  تنگی نفس
  • 4. در موارد حادتر ممکن است  مشکلات جدی تر در تنفس ایجاد شود. 
  •  

تشخیص کرونا ویروس

 با توجه به این که علائم کرونا ویروس بسیار شبیه آنفولانزا و یا سرماخوردگی میباشد به همین دلیل تشخیص از روی علائم ظاهری بیمار امکان پذیر نیست و تنها روش قطعی تشخیص کرونا ویروس، آزمایش است.

 

درمان دارویی موجود برای کرونا ویروس

تا کنون هیچ دارویی برای جلوگیری یا درمان این بیماری کشف نشده است. هرچند برخی از گزارشات حاکی از کشف داروی کرونا ویروس است اما هیچ کدام در حال حاضر از مرحله تست پزشکی عبور نکرده است. البته با توجه به کمک سازمان بهداشت جهانی احتمال کشف داروی کرونا ویروس به زودی وجود دارد. 

آیا درمان کرونا ویروس با آنتی بیوتیک امکان پذیر است؟

متاسفانه برخی افراد به صورت خودسرانه شروع به مصرف آنتی بیوتیک می کنند. در حالی که این یک بیماری ویروسی است و آنتی بیوتیک ضد باکتری است و مصرف نابجای آنتی بیوتیک نه تنها باعث بی اثر شدن آن می شود بلکه عوارض جبران ناپذیری را نیز به همراه دارد. 

 

راه های پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس 

1. یکی از راه های مطمئن برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا خارج نشدن از منزل است. با توجه به این که شرایط ماندن در خانه قطعا برای تمام افراد جامعه فراهم نیست حتما در صورت ضرورت برای خروج از منزل موارد زیر را رعایت کنید: 

2. دست های خود را مرتبا با آب و صابون و یا مواد ضدعفونی کننده بشویید. هنگام شستن دستان خود به اندازه کافی دقت کنید تا آب  و مواد ضدعفونی کننده به میان انگشتان شما برسد. به آرامی زیر ناخن ها را نیز ضدعفونی کنید. 

ضدعفونی کردن دست ها

3. از نزدیک شدن به افرادی که دارای علائم کرونا ویروس مانند تب و سرفه هستند اجتناب کنید.

4. هنگام حضور در مکان های عمومی مانند اتوبوس و یا مترو برای لمس میله و یا سایر سطوح حتما از دستکش یکبار مصرف استفاده کنید. در صورت عدم استفاده از دستکش حتما دست خود را ضد عفونی کنید

5.  در زمان هایی که خارج از منزل هستید بینی و دهان خود را با دست لمس نکنید.

6. از خام خواری پرهیز کنید. در صورت لمس مواد غذایی خام دستان خود را بشویید

7. روزانه تجهیزات و محیط کار خود را ضدعفونی کنید

8. از مسافرت های غیر ضروری اجتناب کنید.

9. در صورت استفاده از ماسک اطمینان حاصل کنید که ماسک را به درستی روی صورت خود قرار داده اید. از لمس ماسک در حین استفاده و در آوردن پرهیز کنید

10. از بندهای کناری ماسک کمک بگیرید و پس از استفاده از ماسک سریعا آن را دور انداخته و دستان خود را بشویید.

آیا تمام مردم نیاز به استفاده از ماسک دارند؟ 

بعد از رسانه ای شدن شیوع کرونا ویروس در ایران یکی از اتفاقات عجیبی که رخ داد هجوم مردم به داروخانه ها برای خرید ماسک ساده و فیلتردار بود. با توجه به نظریه های مختلف در زمینه استفاده از ماسک، اغلب مردم در حال حاضر دچار سردرگمی هستند. استفاده از ماسک برای افراد عادی که علائم بیماری را در خود ندارند ضرورت ندارد. اما در صورت حضور در مکان های عمومی و شلوغ و یا مکان های درمانی زدن ماسک ضروری است.

استفاده از ماسک در بیماری کرونا

البته در صورتی که از ماسک معمولی استفاده میکنید به خاطر داشته باشید که  ماسک معمولی از ورود آب بزاق به دهان و بینی جلوگیری می کند اما در صورتی که یک فرد بیمار در نزدیکی شما عطسه و یا سرفه کرده باشد آن بزاق روی سطح ماسک باقی می¬ماند. به همین دلیل تعویض ماسک در فاصله های زمانی کوتاه مدت الزامی است.

 

نحوه انتشار کرونا ویروس

با توجه به تحقیقات انجام شده کرونا ویروس در ابتدا از خفاش به مورچه خوار و از آن به انسان در چین منتقل شده است. اما در حال حاضر انتشار کرونا ویروس به صورت انسان به انسان است.

آیا کرونا ویروس کشنده است؟

طبق برآوردهای اولیه میزان مرگ و میر این ویروس بین 2 تا 3 درصد است. افراد ممکن است کرونا ویروس را با علائم خفیف و یا شدید تجربه کنند. در مورد اول با صلاحدید پزشک، ممکن است بیمار ضمن رعایت موازین پیشگیری به منزل ارجاع داده شود. بیمارانی که دچار علائم شدیدتر هستند برای کنترل بیشتر در بیمارستان بستری می شوند. اما نگرانی در مورد مرگ تمام افراد مبتلا به کرونا بی مورد است.

آیا سگ و گربه می توانند کرونا را انتقال دهند؟

طبق هشدارهای سازمان جهانی که به تازگی منتشر شده است هیچ شواهدی وجود ندارد که سگ و گربه خانگی بتوانند کرونا را انتقال دهند. اما با توجه به این که بین حیوان و انسان برخی از ویروس های مشترک وجود دارد بهتر است پس از تماس با سگ و گربه دست های خود را بشویید.

آیا ویتامین سی در پیشگیری از کرونا ویروس موثر است؟

یکی از پر چالش ترین موضوعات روز تاثیر ویتامین C در درمان و پیشگیری از کرونا ویروس می باشد. با توجه به این که  سیستم ایمنی بدن با مصرف آنتی اکسیدان ها و ویتامین C تقویت می شود، مصرف این مواد می-تواند بدن را در مقابل بیماری تجهیز کند. اما طبق نظر متخصصین ویروس شناسی مصرف ویتامین C در افرادی که مبتلا به کرونا ویروس شده اند می تواند نتیجه عکس داشته باشد. به این دلیل که این بیماری تا مدت ها می تواند بدون علامت باشد احتیاط در مصرف ویتامین C توصیه می شود.

آیا باید کرونا ویروس را جدی بگیریم؟

پاسخ مثبت است. با توجه به سرعت بالای شیوع این بیماری در جهان و مخصوصا ایران، افراد باید تمام راه-های پیشگیری را به دقت انجام دهند تا از ابتلا به کرونا ویروس خود را محافظت کنند. 

سخن پایانی
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کرونا ویروس تنها به منابع معتبر مراجعه کنید. دریافت اطلاعات کذب و بدون اساس تنها باعث افزایش میزان استرس و نگرانی در شما خواهد شد. بهترین راه برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری رعایت بهداشت فردی با دقت هرچه تمام تر است. 
 

اشتراک گذاری : 

شما هم می توانید نظر خود را ارسال کنید.


نظرات کاربران


میلاد
1398/12/16

ممنون مطلب کامل و عالی بود

معرفی بیماری های فوق تخصص ریه

تست کرونا برای اطمینان از بیماری

تست کرونا برای اطمینان از بیماری

12 سوال کلیدی که برای تست کرونا، علائم مشکوک کرونا برای بررسی وضعیت بیماری قبل از مراجعه به پزشک از سازمان بهداشت جهانی در خانه پزشکان

از کرونا ویروس بترسیم یا نه

از کرونا ویروس بترسیم یا نه

همه چیزی که باید در مورد کرونا بدانید، علائم و راهنمایی هایی طبق آخرین مقالات سازمان بهداشت جهانی در خانه پزشکان

آخرین مطالب پزشکی فوق تخصص ریه

آخرین مقالات پزشکان فوق تخصص ریه