شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳

انواع داروهای کرونا

تاریخ : 1400/01/15 انواع داروهای کرونا

لیست داروهای مفید برای بیماری کرونا و دارو قطعی

1. داروی ضد ویروس EIDD-2801

داروی خوراکی به نام EIDD-2801 امیدهایی در مطالعات آزمایشگاهی که بر روی ریه انسان و سلولهای مسیر تنفسی انجام شده است نشان داده است. این دارو ممکن است در مهار ویروس کرونای جدید (بیماری کووید 19) موثرتر از رمدسیویر (remdesivir) هم باشد. رمدیسیور دارویی است که آزمایش بالینی آن برای درمان کووید 19 شروع شده است.

اگر چه رمدسیور به طور کامل مانع تکثیر ویروس کووید 19 میشود اما EIDD-2801 جهشهای ژنتیکی در آر ان ای (RNA) ویروس ایجاد میکند. با این دارو هنگامی که نسخه های آر ان ای کپی میشود، جهشهای آسیب رسان زیادی اتفاق می افتد که باعث میشود ویروس دیگر نتواند سلولهای بدن را آلوده کند. این دارو به نظر میرسد در مقابل چندین نوع آر ان ای ویروسی موثر است، از این رو محققان میگویند این دارو میتواند یک داروی ضد ویروسی چند منظوره باشد. 

چگونگی مصرف

داروی EIDD-2801 بر خلاف رمدسیویر که باید به صورت تزریقی داده شود، به صورت خوراکی نیز قابل مصرف است. این داروی خوراکی را میتوانید در مراحل اولیه تشخیص کرونا، در منزل مصرف کنید. این دارو قابلیت در دسترس عموم بودن در آینده نزدیک را دارد (به شرطی که مصرف آن موثر و بی خطر ارزیابی شود). 

2. داروی آنفلوانزای ژاپنی

داروی ساخته شده توسط Fujifilm Toyama Chemical در ژاپن نتایج امیدوار کننده ای در درمان حداقل موارد خفیف تا متوسط کووید 19 نشان داده است. این داروی ضد ویروسی که فاوی پیراویر (favipiravir ) یا آویگان (Avigan) نام دارد، در ژاپن برای درمان آنفلوانزا استفاده میشود و اخیرا به عنوان درمان تجربی برای درمان بیماران ویروس کرونا نیز موفق عمل کرده است.

قرص های Fujifilm Toyama Chemical

گزارشها نشان میدهند این دارو تا اواسط اردیبهشت در 340 نفر آزمایش شده است و ایمنی و کارایی آن بسیار بالاست. داروی فاوی پیراویر با پیشگیری از تکثیر برخی ویروسها، دوره بیماری ویروسی را کوتاه کرده و بیماری ریه را (بر اساس عکس پرتوی ایکس سینه) در بیماران بهبود میبخشد.علائم و نشانه های سرطان ریه را اینجا بخوانید.

این مقاله هنوز در یک نشریه داوری شده (پیر ری ویو peer-reviewed)، منتشر نشده است. در یک پژوهش جداگانه که در 8 آوریل منتشر شد، داروی فاوی پیراویر با داروی دیگر آنفلوانزا به نام امیفنویر (umifenovir ) مقایسه شد. در این پژوهش کنترل شده تصادفی، 240 نفر شرکت کردند و مشخص شد فاوی پیراویر در مقایسه با امیفِنویر در بهبودی سریعتر بیماران موثر نبود. با این حال فاوی پیراویر باعث کوتاهتر شدن چشمگیر دوره تب یا سرفه در بیماران شد. 

3. کلروکین و هیدروکسی کلروکین

کلروکین (Chloroquine) و هیدروکسی کلروکین (hydroxychloroquine) برای درمان مالاریا، لوپوس و آرتروز روماتیسمی مورد تایید سازمان نظارت بر غذا و داروی امریکا قرار گرفته است اما تحقیقات مقدماتی بر روی انسان و پرایمت سلولها (primate cells) نشان میدهند که این داروها را میتوان برای درمان موثر کووید 19 به کار گرفت. 

قرص های هیدروکسی کلروکین

در یک پژوهش در سال 2005 در تحقیقات بر روی سلولهای انسانی در محیط کشت مشخص شد کلروکین میتواند گسترش سارس را سرکوب کند. لازم به ذکر است ویروس عامل بیماری سارس خویشاوند نزدیک ویروس کرونای جدید است. بیماری سارس در سال 2002 شایع شد. 
کلروکین توانایی ویروس سارس را در ورود به سلول انسان و تکثیر در آن، مختل میکند. مطالعاتی که بر روی سلولها در آزمایشگاه صورت گرفته است نشان میدهد این دارو و مشتق آن یعنی هیدروکسی کلروکین تکثیر ویروس کرونای جدید را به همین شیوه، مختل میکنند. 

پزشکان در چین، کروه جنوبی، فرانسه و ایالات متحده امریکا در حال حاضر این دارو را به برخی بیماران مبتلا به کووید 19 میدهند و نتایج خوبی از آن دریافت کرده اند. سازمان نظارت بر غذا و داروی امریکا آزمایش بالینی رسمی این دارو را سازمان دهی کرده است. 

پیشنهاد : راهنمای تست کرونا برای بررسی وضعیت

چند ازمایش بالینی در 23 فوریه در چین شروع شد که درمان کووید 19 با هیدروکسی کلروکین را بررسی میکند. علاوه بر آن، دانشگاه مینه سوتا نیز در حال بررسی این موضوع است که آیا این دارو میتواند از کسانی که در خانواده بیمار کرونا دارند در مقابل ابتلا به این بیماری محافظت کند یا خیر. 

در یک تحقیق در فرانسه، شمار کمی از بیماران کووید 19 هیدروکسی کلروکین تنها یا هیدروکسی کلروکین همراه با آنتی بیوتیک آزیترومایسین دریافت کردند. مولفان این مقاله گزارش کردند غلظت قابل شناسایی ویروس کرونا در بیماران بسیار سریعتر از بیماران بیمارستانهای دیگر فرانسه که یکی از این داروها را دریافت کرده بودند، کاهش یافت. در شش بیمار نیز آزیترومایسین تاثیر خوبی نشان داد. 
با این حال مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها بیان میدارد که این پژوهش کوچک و غیر تصادفی مزیتهای بالینی این درمان را ارزیابی نکرده است. به عبارت دیگر این پژوهش بررسی نمیکند آیا بیمارانی که تحت درمان قرار گرفتند، احتمال بقا و بهبودی شان بیشتر بود یا نه. علاوه بر این، توصیه میشود پزشکان در دادن دارو به بیماران دچار بیماریهای مزمن مانند نارسایی کلیه احتیاط کنند به خصوص کسانی که داروهایی را دریافت میکنند که ممکن است تداخل ایجاد کرده و دچار آریتمی قلب شوند. 

4. داروی ایبولا

داروی رمدسیویر که ابتدا برای درمان بیماران ایبولا ساخته شد در حال حاضر برای درمان کووید 19 نیز مورد آزمایش قرار گرفته است. این دارو در درمان ایبولا موفق نبوده است اما در مطالعات آزمایشگاهی، کارایی آن در جلوگیری از رشد ویروسهای مشابه، سندرم حاد تنفسی شدید (سارس) و سندرم تنفسی خاورمیانه (مرس) ثابت شده است. رمدسیویر میتواند از سلولهای انسانی در مقابل عفونت ویروس کرونا محافظت کند.

داروی رمدسیور برای درمان ابولا و کرونا

سازمان نظارت بر غذا و داروی امریکا در حال حاضر مصرف این دارو را به عنوان کمکی، تایید کرده است به این معنی که تنها بیمارانی که بیماری کرونا در آنها شدید است میتوانند تحت این درمان قرار بگیرند. در کشورهای دیگر شرایط مصرف این دارو ممکن است متفاوت باشد. 
5 آزمایش بالینی در چین و امریکا در حال حاضر بر روی تاثیر رمدسویر بر کاهش عوارض بیماری یا کوتاه کردن دوره بیماری در حال انجام است. پزشکان مشتاق شنیدن نتایج این تحقیقات هستند. 

مقاله پیشنهادی : آیا از کرونا ویروس باید بترسیم یا نه

5. داروی ایدز

داروی ضد ویروس ایدز (HIV اچ آی وی) نیز برای درمان کرونا مورد آزمایش قرار گرفته است. داروی ضد ویروسی کالِترا (kaletra) ترکیبی از لوپیناویر (lopinavir ) و ریتوناویر (ritonavir) در ابتدا هیجاناتی ایجاد کرد اما داده های جدید به دست آمده از چین که در 18 مارس در منتشر شد نتوانست فایده ای در مصرف این دارو در بیماران کرونا شناسایی کند. 

قرص های کلترا
199 بیماری که کمبود اکسیژن داشتند به صورت تصادفی داروی کالترا یا دارونما دریافت کردند. از گروهی که کالترا دریافت کرده بودند مرگ و میر کمتری مشاهده شد اما تفاوت آماری چشمگیری بین این دو گروه دیده نشد بنابراین نمیتوان مطمئن بود این کاهش، تصادفی بوده یا نه. هر دو گروه با گذر زمان مقدار ویروس مشابهی در خونشان داشتند. 
با این حال پژوهشهای دیگر هنوز در حال انجام هستند و احتمال این که ترکیب دارویی حاوی داروی ایدز فوایدی برای کرونا داشته باشد، وجود دارد. این دارو همانند داروهای ضد ویروسی دیگر اگر در مراحل اولیه بیماری مصرف شود بهتر نتیجه میدهد. 

 

6. داروهای سرکوب کننده ایمنی و داروی آرتروز

برای برخی بیماران کووید 19، خود ویروس آسیب شدیدی ایجاد نمیکند اما در برخی بیمارانی که سیستم ایمنی شان بیش از حد واکنش نشان میدهد و طوفان سیتوکین به راه می اندازد، واکنش بیش از حد سیستم ایمنی به بافتهای بدن آسیب رسانده و باعث از بین رفتن بیمار میشود. 
برای آرام کردن طوفان سیتوکین، پزشکان داروی سرکوب کننده ایمنی به نام اَکتِمرا (Actemra) یا توسیلیزوماب (tocilizumab) را امتحان میکنند. این دارو برای درمان آرتروز روماتیسمی و روماتیسم در جوانان تایید شده است. عملکرد آن مهار گیرنده سلولی است که به چیزی به نام انیترلوکین 6 متصل میشود.

اَکتِمرا (Actemra) یا توسیلیزوماب (tocilizumab)

اینترلوکین 6 یک سیتوکین یا نوعی پروتئین آزاد شده از سیستم ایمنی است که میتواند واکنشهای زنجیره ای التهابی خطرناک به دنبال داشته باشد. 
در پژوهشی به بررسی این موضوع پرداخته شده است که آیا توسیلیزوماب میتواند بهبودی در بیماران مبتلا به سینه پهلوی ناشی از کرونا داشته باشد. در یک گروه این دارو علاوه بر درمانهای استاندارد داده میشود و در گروه دیگر دارونما علاوه بر درمانهای استاندارد داده میشود. آزمایش دیگری نیز بر روی داروی دیگر مهار کننده اینترکولین 6 در حال انجام است به نام ساریلوماب (sarilumab ). 

 

7. داروی فشار خون 

لوزارتان (Losartan )یک داروی ژنریک فشار خون است که برخی دانشمندان امیدوارند به بیماران کرونا کمک کند. دانشگاه مینه سوتا دو آزمایش بالینی با استفاده از داروی ژنریک ارزان قیمت انجام داده است. اولی بررسی میکند آیا لوزارتان میتواند در پیشگیری از نارسایی اعضاء در بیمارانی که به واسطه سینه پهلوی کرونا بستری شده اند، موثر باشد و دیگری برای بررسی پیشگیری این دارو از نیاز به بستری شدن انجام میشود. 

قرص فشارخون لوزارتان
لوزارتان با مهار گیرنده ای در سلولهایی که ماده شیمیایی آنژیوتنسین 2 برای وارد شدن به سلول استفاده میکند و فشار خون را بالا میبرد، کار میکند. ویروس کرونا به گیرنده آنزیم مبدل آنژیوتنسین 2 وصل میشود و این امکان وجود دارد که از آنجایی که لوزارتان ممکن است این گیرنده ها را مهار کند مانع ورود ویروس به سلول و آلوده شدن آن شود. 
 
منبع :

https://www.livescience.com/coronavirus-covid-19-treatments.html

اشتراک گذاری : 

شما هم می توانید نظر خود را ارسال کنید.


نظرات کاربران


معرفی بیماری های فوق تخصص ریه

از کرونا ویروس بترسیم یا نه

از کرونا ویروس بترسیم یا نه

همه چیزی که باید در مورد کرونا بدانید، علائم و راهنمایی هایی طبق آخرین مقالات سازمان بهداشت جهانی در خانه پزشکان

تست کرونا برای اطمینان از بیماری

تست کرونا برای اطمینان از بیماری

12 سوال کلیدی که برای تست کرونا، علائم مشکوک کرونا برای بررسی وضعیت بیماری قبل از مراجعه به پزشک از سازمان بهداشت جهانی در خانه پزشکان

آخرین مطالب پزشکی فوق تخصص ریه

آخرین مقالات پزشکان فوق تخصص ریه