شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳

خوردن کدام خوراکی با کدام دارو خطرناک است؟

تاریخ : 1397/05/16 خوردن کدام خوراکی با کدام دارو خطرناک است؟

برخی خوراکی ها مانع از تاثیر دارو بر بدن می شوند

ممکن است بدانید که بعضی از داروها با هم تداخل دارند . اما آنچه که می خورید و می نوشید نیز می تواند روی بعضی داروها تأثیر بگذارد . قبل از مصرف دارو برای اولین بار ، با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید تا ببینید آیا موردی هست که در حین مصرف دارو باید از آن اجتناب کرد .

 

 

گریپ فروت

گریپ فروت

این میوه از دسته مرکبات باعث تغییر سلول های خاصی در روده شما می شود و دارو را در بدن شما حرکت می دهد ، این میوه می تواند بیش از 50 دارو را تحت تاثیر قرار دهد . مثلا این میوه می تواند بر روی بعضی دارو ها مانند فکسوفنادین ( Allegra) که برای آلرژی ها تجویز می شود تاثیر بگذارد و باعث شود کمتر موثر باشد و بعضی افراد را بیش از حد قوی کند ، از جمله آنهایی که کلسترول پایین دارند و دارویی مانند آتورواستاتین ( لیپیتور ) مصرف می کنند .

 

شیر

شیر

این محصول لبنی می تواند بدن شما را برای پردازش برخی از آنتی بیوتیک ها سخت تر کند . مواد معدنی در شیر مانند کلسیم و منیزیم همراه با پروتئین کازئین بخشی از دلیل آن است . اگر از آنتی بیوتیک ها استفاده می کنید ، حتما با غذاها یا نوشیدنی هایی که باید از آنها دور بمانید آشنا شوید .

 

شیرین بیان

شیرین بیان

برخی از افراد از این گیاه به عنوان یک درمان گیاهی برای کمک به هضم استفاده می کنند و سایر افراد از آن برای طعم دادن به غذا استفاده می کنند . اما گلیسیریزا ، یک ماده شیمیایی در شیرین بیان است که می تواند اثر برخی از داروها ، از جمله سیکلوسپورین که مانع از رد پیوند عضو جدید در افراد می شود را تضعیف کند .

 

شکلات

شکلات

شکلات تیره به طور خاص می تواند اثرات داروهایی را که به شما آرامش می بخشد یا باعث خواب شما می شود مانند زولپیدم (Ambien ) را تضعیف کند . همچنین می تواند قدرت برخی از داروهای محرک مانند متیل فنیدات ( ریتالین ) را افزایش دهد . و اگر یک مهارکننده MAO مصرف کنید که برای درمان افسردگی استفاده می شود ، می تواند فشار خون شما را به طرز خطرناکی بالا ببرد .

 

مکمل آهن

مکمل آهن

این مکمل می تواند اثرات لووتیروکسین ( Synthroid ) ، دارویی که در مواقعی که بدن هورمون تیروئید را به اندازه کافی تولید نمی کند ( یک بیماری به نام کم کاری تیروئید ) تجویز می شود . اگر این دارو را با مولتی ویتامین مصرف می کنید ، مطمئن شوید که ویتامین آهن در آن وجود دارد . اگر به مکمل آهن نیاز دارید ، از پزشک خود در مورد مصرف آن و داروهایتان در زمان های مختلف بپرسید .

 

الکل

الکل

این باعث می شود داروهای معینی کمتر موثر یا حتی بی فایده باشند ، از جمله برخی از دارو های فشار خون و داروهای قلبی . همچنین می تواند اثر بعضی دارو ها را قوی تر کند و یا باعث عوارض جانبی خطرناک شود .

 

قهوه

قهوه

قهوه می تواند اثر داروهای ضد روانپریشی مانند لیتیوم و کلوزاپین را تضعیف کند ، اما اثرات و عوارض جانبی سایر دارو ها مانند آسپیرین ، اپی نفرین ( که برای درمان واکنش های آلرژی جدی ) و آلبوترول ( برای مشکلات تنفسی ) را تقویت می کند . همچنین می تواند بدن شما را برای مصرف و استفاده از آهن مقاوم کند .

 

آنتی هیستامین ها

آنتی هیستامین ها

این ها به عطسه و آبریزش ناشی از آلرژی ها کمک می کنند ، اما بعضی از آنها می توانند فشار خون بالا را کاهش دهند و ضربان قلب شما را افزایش دهند . در صورت مصرف داروهای ضد فشار خون ، با پزشک خود در مورد راه های دیگر برای مدیریت آلرژی خود صحبت کنید.

 

داروهای ضد صرع (AED )

داروهای ضد صرع (AED )

این دارو ها برای کنترل حملات صرع در افراد مبتلا به این بیماری استفاده می شوند . اما AED ها می توانند اثرات قرص های ضد بارداری را تضعیف می کنند و تحقیقات اولیه نشان می دهد که آنها ممکن است داروهای دیگر را قوی تر کنند و باعث عوارض جانبی بالقوه شوند .

 

ویتامین K

ویتامین K

اگر دارو وارفارین استفاده می کنید که برای درمان و جلوگیری از لخته شدن خون استفاده می شود ، از اینکه چقدر ویتامین K باید مصرف کنید ، آگاه باشید . این می تواند باعث کاهش عملکرد دارو های رقیق کننده خون و افزایش خطر ابتلا به لخته شدن خون شود . بروکلی ، کلم ، جعفری و اسفناج ، برخی از رایج ترین مواد غذایی با ویتامین K هستند . سعی کنید هر روز همان مقدار از این غذاها را بخورید تا سطح وارفارین در خون شما یکسان باقی بماند .

 

جینسنگ

جینسنگ

جینسنگ می تواند اثرات وارفارین را نیز کاهش دهد . و اگر رقیق کننده های خون هپارین یا آسپیرین ، و همچنین داروهای ضد التهابی غیر استروییدی مثل ایبوپروفن یا ناپروکسن را مصرف می کنید ، احتمال خونریزی داخلی بیشتر می شود . اگر مهار کننده های MAO را مصرف کنید ، جینسنگ می تواند باعث سردرد ، مشکلات خواب ، بیش فعالی و عصبانیت شود .

 

جینگو

جینگو

برخی از افراد از این گیاه برای کمک به جلوگیری از فشار خون بالا و وزوز گوش و دیگر شرایط استفاده می کنند ، اما هیچ تحقیقی وجود ندارد که نشان دهد بر هیچ کدام از اینها موثر است . این گیاه می تواند تأثیر داروهایی که برای کنترل تشنج ها استفاده می شود ، از جمله کاربامازپین و اسید والپروک را ضعیف کند .

منبع: webmd.com


لیست پزشکان پربازدید

دکتر مهرداد محمدپور متخصص چشم پزشک دکتر حامد شفق فوق تخصص گوارش
دکتر اشرف باقری فوق تخصص قلب و عروق دکتر ابوالفضل احيايی دکتر روانپزشک
دکتر مجید توکلی فوق تخصص جراحی پلاستیک دکتر بهار نریمیسا متخصص پوست ، مو و زیبایی
کلینیک تخصصی و فوق تخصصی گوش و حلق و بینی سروش دکتر سیمین ظفردوست فوق تخصص نازایی و ناباروری
دکتر سهراب نقی زاده متخصص جراحی کلیه و مجاری کلینیک روانشناسی آراما روانشناسی و مشاوره
دکتر خدیجه تهرانی جراح و متخصص مغز دکتر مرتضی آقایی افشار متخصص آسیبهای ورزشی

 

کانال تلگرام خانه پزشکان

کانال آپارات خانه پزشکان

صفحه اینستاگرام خانه پزشکان

اشتراک گذاری : 

شما هم می توانید نظر خود را ارسال کنید.


نظرات کاربران


معرفی بیماری های سلامت

همه چیز درباره کم کاری تیروئید

همه چیز درباره کم کاری تیروئید

کم کاری تیروئید ، علل و درمان و پرهیزها و پیشگیری از ابتلا به آن

آخرین مطالب پزشکی سلامت

آخرین مقالات پزشکان سلامت